Печена тиква с мляко и яйца
Необходими продукти:
1 кг тиква
1 л. прясно мляко
4-5 яйца
200 г захар + 3-4 с.л. за поръсване на тиквата
2 ванилии
1/2 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Почиства се тиквата от семенната част, обелва се и се нарязва на парчета с големината на локум. Поставя се в подходяща тава, поръсва се с 3-4 с.л. захар и канелата, покрива се с лист алуминиево фолио и се запича за 30 мин. в умерена фурна. Разбиват се яйцата с останалата захар, добавят се студеното мляко и ванилиите. Изважда се тавата от фурната, залива се тиквата с млечната смес и се връща във фурната. Пече се още 45-50 мин. или докато млечният крем стегне. Охлажда се преди сервиране.
Реклама
Реклама