Яйца по френски
Необходими продукти:
1 връзка пресен чесън
1 връзка пресен лук
100 мл бяло вино
200 г заквасена сметана
150-200 г кашкавал
2 кубчета замразен спанак
сол, черен пипер
50 г масло
1-2 с.л. зехтин (олио)
5-6 бр. сварени яйца
Начин на приготвяне:
Яйцата се обелват и се режат на половинки. Нарязват се спанакът, чесънът, лукът и се задушават в мазнината, след около 5 минути се добавят виното, сметаната и 2/3 от кашкавала. Сосът се изсипва на дъното на огнеупорен съд. Върху соса се нареждат половинките яйца, като се поставят с жълтъка нагоре. Покрива се с останалия настърган кашкавал. Запича се.
Реклама
Реклама