Наденици с картофено пюре
Необходими продукти:
4-6 картофа
30 г краве масло
160 мл горещо прясно мляко
сол
смлян черен пипер
2 глави червен лук
2 с.л. вода
1 с.л. брашно
125 мл телешки бульон
8 сурови наденици
Начин на приготвяне: Картофите се обелват и се нарязват на средни резени. Варят се в подсолена и кипяща вода до готовност. Отцеждат се и се намачкват с маслото и млякото. Междувременно лукът се обелва и нарязва на полумесеци. В среден тиган лукът се задушава с 2 с.л. вода за 10-12 минути, или докато омекне и стане кафеникав. Поръсва се с брашно и всичко се разбърква. Сипва се телешкият бульон. Сосът се кипва и огънят се намалява на тих. Оставя се да къкри 4 минути, или докато се сгъсти. В друг тиган на среден огън се изпържват надениците за 10 минути, като се обръщат от време на време. Надениците се поставят в чинии заедно с картофено пюре и полети с лучен сос. Поднасят се веднага.