Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/5211575 www.bgdnes.bg

Леща яхния


Начин на приготвяне:
1\2 пакет леща
няколко стръка магданоз
1 морков
1 глава лук
около 10 скилидки чесън
2 ч.л. червен пипер
2 ч.л сол
2 ч.л чубрица
1-2 домата
1 чушка
3-4 с.л. мазнина
2 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Лукът, чесънът и морковът се нарязват на ситно и се задушават с мазнината и малко вода. Добавят се измитата леща и червеният пипер, доливат се 2-3 чаши вода или бульон и се задушава около 20 минути. Добавят се настърганите домати и нарязаните на ситно чушка и целина, останалите подправки и ако има нужда, се налива още течност. Вари се още малко и се добавя размитото с вода брашно. След сваляне от котлона се поръсва с нарязан магданоз.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама