Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/5145547 www.bgdnes.bg

Ризото "Миланезе"

Необходими продукти:
100 г ориз „Арборио“
1/4 глава лук
1 скилидка чесън
60 г пармезан
70 г краве масло
1 с.л. зехтин
100 мл бяло вино
300 мл телешки бульон
1 щипка шафран (куркума)
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в зехтина и 20 г от маслото. Когато омекнат, се добавя неизмитият ориз и се разбърква. Деглазира се с виното и се оставя да изври. Постепенно се налива горещият телешки бульон. Бърка се до омекване на ориза. Шафранът се разтваря в малко от бульона и се оставя да се оцвети. Когато оризът е готов, се дърпа от котлона, добавя се шафранът, връща се на огъня за секунди, колкото да се абсорбира течността, отново се сваля от огъня и тогава се добавя останалото масло. Посолява се и се настъргва пармезанът. Бърка се до разтопяването му.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама