Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/5135893 www.bgdnes.bg

Фокача с розмарин

Продукти за тестото:
500 г бяло брашно + допълнително за омесване
3 супени лъжици зехтин
1 пакетче суха мая (7 г)
1 чаена лъжица сол
250 мл хладка вода

Продукти за гарниране:
8 супени лъжици зехтин
2 стръка пресен розмарин
2 скилидки чесън

Начин на приготвяне:
Брашното се пресява в купа. В средата се прави кладенче и в него се изсипват зехтинът, солта и маята. Добавя се по малко от водата и се омесва еластично тесто, докато престане да лепне. Поставя се в намаслена със зехтин купа, отгоре също се намазва със зехтин и се покрива с прозрачно фолио. Оставя се да втаса около 30-40 мин. Приготвя се сместа за гарниране. В хаванче се счуква чесънът. Добавят се зехтинът и нарязаният розмарин. Тестото се разделя на две и се разточва на правоъгълни тънки блатове. Те се слагат поотделно в две намаслени със зехтин тави. Върху тестото се разпределя сместа с розмарина, зехтина и чесъна. Повърхността на тестото се набожда леко с върха на пръстите, така че да се образуват малки ямички. Оставя се да втаса още 20-30 минути. Фокачите се пекат на 200 градуса за 15 минути.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама