ТОРТА С БАНАНОВ КРЕМ
Необходими продукти:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. брашно
ванилия, 10 г бакпулвер, какао по желание
За крема:
250 мл течна сметана
1 банан
1 ч.ч. смлени орехи
За сиропиране: сок от компот или захарен сироп
Начин на приготвяне:
Разбийте първо яйцата със захарта на пяна и постепенно прибавете останалите продукти. Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тава с диаметър 24 см. Печете в умерена фурна на 180 градуса за около 20-25 минути. Разбийте първо течната сметана на сняг. Прибавете банана, начупен на малки парчета, и смлените орехи. Разбийте с миксера до гладка смес. Разрязвате блата хоризонтално на две части. Поставяте първия блат в тортен поднос, сиропирате с компот или захарен сироп. Намазвате с половината от крема, поставяте втория блат, отново сиропирате и намазвате с крем цялата торта. Украсявате по ваш избор.