Постни меденки
Необходими продукти:
3 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. мед
1 ч.л. сода
1 ч.ч. топла вода
1/2 ч.ч. олио
Начин на приготвяне:
Слага се медът в топлата вода и се бърка, докато се разтвори. Добавя се олиото и се разбърква. След това се добавят пресятото брашно заедно със содата и канелата. Разбърква се добре с вилица, като накрая се размесва полученото тесто с ръце. Най-лесният вариант за оформянето на меденките е като топчета. Може да се разточи тестото за меденки на блат и да се изрежат меденки в желаните форми. Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене, и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути.
Реклама
Реклама