Свински медальони "Кремозо"
Необходими продуктите:
свинско филе без мазнини
резени бекон
резени прошуто
сол и пипер на вкус
300 г червена леща
1 с.л. масло
1/2 ч.ч. течна сметана
Начин на приготвяне:
Нарязва се месото на парчета с дебелина около 2 см. Подправя се със сол и пипер и се оставя около час, за да се овкуси и да поеме солта. Запържва се за около 2 минути от всяка страна. След това всяко медальонче се обвива с резен бекон, а върху бекона се навива прошуто. Стяга се с конец и се запича за 10 минути във фурната, загрята на 200 градуса. Сварената леща се пасира и се добавя маслото и сметаната. Допълва се със сос от гъби, чесън и сметана.
Реклама
Реклама