Лепкави свински ребра
Необходими продукти:
1 с.л. мед
1 с.л. горчица
1 с.л. кетчуп
1 ч.л. соев сос
1 ч.л. сладък червен пипер
1/4 ч.л. олио
сол
смлян черен пипер
800-1000 г свински ребра
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 200 градуса. В купа се разбъркват медът, горчицата, кетчупът, соевият сос, пиперът и олиото. Сместа се подправя със сол и черен пипер на вкус. Всичко се разбърква добре. Свинските ребра се намазват с медената смес. Нареждат се в огнеупорна тава. Ребрата се пекат 25-30 минути или до готовност. Лепкавите свински ребра се поднасят с хляб и хрупкава зелена салата.
Реклама
Реклама