Домашна шоколадова торта с бишкоти
Необходими продукти:
500 г бишкоти
6 бр. целувки
6 бр. ореховки
150 г шоколад
150 мл прясно мляко
150 г пудра захар
125 г масло
2 с.л. какао
2 пакетчета ванилия
2 бр. яйца
100 г ядки
Начин на приготвяне:
Разбива се на пяна маслото с пудрата захар. Варят се до сгъстяване млякото, какаото и 100 г настърган шоколад. След като изстине млечната смес, се прибавя към масления крем. Добавят се двата жълтъка и ванилията. Във форма за торти се подреждат един ред бишкоти, които предварително са потопени в прясно мляко за кратко време. Намазваме с крем. Отгоре се натрошават целувки, бишкоти и ореховки. Отново се намазва с крем. Оставя се тортата в хладилник за едно денонощие.
Реклама
Реклама