Патица във вино
Необходими продукти:
патица - 1 голяма
червено вино - 200 мл
сланина - 200 г
гъби - 300 г
лук - 2 глави
доматено пюре - 1 лъжичка
дафинов лист
олио
мащерка
черен пипер
сол - на вкус
Начин на приготвяне:
Почиства се патицата, посолява се отвътре и отвън и се поръсва с черен пипер. Ситно нарязаният лук се задушава в малко олио, добавя се ситно нарязаната сланина, а след малко и нарязаната на парчета патица. Когато месото се зачерви, се добавят нарязаните гъби. Долива се виното и след като заври, се добавят размитото в малко топла вода доматено пюре, дафиновият лист и мащерката. Захлупва се и се оставя на слаб огън 45 минути.
Реклама
Реклама