Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/5062229 www.bgdnes.bg

Гъбен жулиен

Необходими продукти:
гъби - 400 г печурки
кашкавал - 100 - 120 г
сметана - 100 мл готварска
масло - 30 г краве
лук – 1/2 глава
брашно - 1 с.л.
магданоз - няколко стръка
черен пипер - на вкус
червен пипер - на вкус

Начин на приготвяне:
Накълцайте лука на ситно, а гъбите на жулиени. Запържете лука до златисто в предварително загрята мазнина. Размийте брашното със сметаната, овкусете със сол и го излейте при гъбите. Добавете черен пипер и индийско орехче. Сместа се изсипва в малка тава за печене, а отгоре се наръсва обилно с кашкавал. Добавете малко червен пипер и сложете да се пече за около 10-ина минути на 200-220 градуса. Сервирайте със стрък магданоз.

Реклама
Реклама
Реклама