Домашни питки от лимец
Необходими продукти:
1 ч.ч. пълнозърнесто брашно от лимец
2/3 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 с.л. разтопено краве масло
50 г сирене
щипка сол
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 170 градуса. Загасете содата в киселото мляко. След като сместа шупне, добавете маслото и разбъркайте добре. Прибавете я към брашното и отново разбъркайте, докато получите гъсто лепкаво тесто.
Натрошете сиренето и го прибавете към тестото. Разбъркайте внимателно. Застелете тава с хартия за печене. С помощта на супена лъжица оформете малки питки в тавата, като оставяте достатъчно разстояние помежду им. Изпечете ги за около 15-20 минути, докато придобият златист загар.
Реклама
Реклама