Лазаня със спанак и царевица
Необходими продукти:
1/2 кутия сухи кори за лазаня (250 г)
2-3 щипки индийско орехче
1 с.л. брашно
1 връзка лук
30-40 г краве масло
500 мл прясно мляко
пармезан за поръсване
200 г царевица
400 г моцарела
500 г спанак
бял пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Листата на почистения спанак се попарват за 2-3 минути в кипнала подсолена вода. Лукът се нарязва и се задушава в маслото. Прибавя се брашното и след като промени цвета си, се оттегля от огъня и се сипва млякото. Подправя се с индийско орехче, сол и бял пипер, след което с получения сос се намазва дъното на дълбока тава. Отгоре се подрежда първият ред кори за лазаня, който се покрива със спанак. Поръсва се с царевица, пармезан и нарязано на филии сирене моцарела. Покрива се с кори за лазаня и процедурата се повтаря до привършване на продуктите. Последният ред се прави от кори за лазаня, филии моцарела и пармезан. Залива се със сос и се покрива с фолио. Пече се 30-40 минути в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.