Картофи по провансалски
Необходими продукти:
картофи - 1 кг, полусварени
масло - 125 г
сирене - 150 г настъргано
кашкавал - 50 г настърган
яйца - 6 броя
домати - 5 - 6 броя
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелват се картофите и се настъргват на едро ренде. Разтапя се половината от маслото в тиган и към него се прибавят картофите. Посоляват се и се поръсват със смлян черен пипер. След като картофите поизстинат, се прибавят сиренето и разбитите яйца. Разбъркват се леко и се прехвърлят в намаслена тавичка. Отгоре се подреждат кръгчета домати, а върху тях се настъргва кашкавалът. Поливат се равномерно с останалото разтопено масло. Запичат се до приятен загар в умерено загряна фурна.