Пилешко с печени чушки
Необходими продукти:
800 г пилешки гърди
1 кг червени чушки
сокът и кората от 1/2 портокал
2 скилидки чесън
1 връзка босилек
50 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Чушките се почистват от дръжките и семките и се пекат 30 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор. След това се задушават и се обелват. Пилешкото месо се нарязва на парчета и се смесва с чушките. Прибавят се настърганата портокалова кора, наситненият чесън, сол и черен пипер на вкус. Налива се портокаловият сок и се разбърква добре. Месото и чушките се подреждат в тава, слагат се листенцата босилек и отгоре се разпределят парченца масло. Ястието се пече 10 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.