Тиквеник с готови кори и канела
Необходими продукти:
пакет готови кори
едно пакетче масло
600 г тиква
150 г захар
1 ч.л. канела
50 г орехови ядки
Начин на приготвяне:
Прави се смес от продуктите за плънката, като тиквата е настъргана, а орехите нарязани на дребно. На една кора се маже с масло и се наръсва от плънката. Кората се навива по дължина, по-рехаво, за да може да диша. Втора кора се маже с маслото и се наръсва от сместа, но се навива около първата. Следващите кори се правят по същия начин. Обикновено корите в пакета са 14, затова се получават 7 рула и се слагат навити в кръгла тава. Запича се леко за 10 минути, след което се намазва пак с масло. Пече се около 15-20 минути в умерена фурна (200-250 градуса).
Реклама
Реклама