Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/4953104 www.bgdnes.bg

Пълнени гъби с топено сирене

Необходими продукти:
7-8 бр. гъби печурки,
200-250 г топено сирене (натурално),
1 с.л. настърган шпек или ситно нарязана шунка,
пресен магданоз,
2 с.л. маргарин или масло,
4-5 с.л. олио

Начин на приготвяне:
Печурките трябва да са с диаметър не повече от 6-7 см, ако са по-малки, ще ви трябват повече гъби. Гъбите се измиват и внимателно се отстраняват пънчетата. Пънчетата се нарязват на много ситно. В купа се слага топеното сирене и се намачква, прибавят се колбасът, ситно нарязаният магданоз и нарязаните на ситно пънчета, разбърква се добре. С готовата смес се пълнят гъбите, като не се препълват, трябва да са равни, като ги заглаждаме с лъжица. Разтопява се маслото и се излива в тавичка заедно с олиото. Подреждат се гъбите. Пече се в загрята на 150-160 градуса фурна, докато покафенеят гъбите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама