Десерт с праскови и вино
Необходими продукти:
4 праскови,
5 с.л. мед,
1 лимон,
300 мл вино,
200 г маскарпоне
Начин на приготвяне:
Прасковите се слагат в купа и се заливат с гореща вода. След 3 минути се отцеждат, плодовете се обелват, разрязват се на две и се изваждат костилките. Лимонът се изстисква. В метален съд се налива виното, добавят се медът и лимоновият сок. Слага се на котлона и се кипва. Добавят се прасковите и се варят на бавен огън 5 минути. Охлаждат се в хладилник за 2 часа. Разпределят се в купички. С чаена лъжичка се загребва от маскарпонето и се слага във вдлъбнатата част на прасковите. Поливат се със сироп и се сервират.
Реклама
Реклама