Туршия в хладилник
Необходими продукти:
3 кг зеле,
3 големи моркова,
4 глави чесън,
3 връзки магданоз,
За маринатата:
1,5 л вода,
1 ч.ч. захар,
1 ч.ч. олио,
1-2 дафинови листа,
1 ч.ч. оцет,
2 с.л. сол
Начин на приготвяне:
Нарязва се зелето на средно големи парчета и се слага в голяма тенджера. Прибавят се морковите на колелца, нарязаните глави обелен чесън и магданозът. Приготвя се маринатата - всички продукти без оцета се слагат в тенджерка на котлон и когато сместа заври, се прибавя и оцетът. Зеленчуците се заливат с маринатата. Тенджерата се покрива с марля. Оставя се за 3 дни в кухнята. След това се пресипва в буркани и се съхранява в хладилник.
Реклама
Реклама