Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/4896935 www.bgdnes.bg

Картофена крем супа

Необходими продукти:

5-6 картофа,

1 морков,

100 г масло,

1 жълтък,

50 г кисело мляко,

щипка ситна чубрица

Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват в подсолена вода заедно с моркова. След това се пасират. Вече пасирани, се връщат във водата, в която са се варили. Разбърква се добре и ако количеството вода е повече, се оставя да поври, докато се сгъсти. Добавя се маслото. С киселото мляко и яйцето се приготвя заливка, която, смесена с един черпак от супата, се добавя в нея. Накрая се слага чубрицата. По желание се сервира с крутони и 1 лъжичка солена сметана.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама