Суфле с кашкавал
Необходими продукти:
4 яйца,
75 г кашкавал,
25 г краве масло,
сол,
За соса:
30 г краве масло,
30 г брашно,
0,250 л прясно мляко,
черен пипер,
сол,
Начин на приготвяне:
В тенджера на огъня се размесват брашното и маслото, докато сместа стане еднородна. Прибавят се студеното мляко наведнъж, солта и черният пипер и се бърка до сгъстяване, след което се вари още 5 мин., като се бърка непрекъснато. Настрани от огъня към соса се прибавят настърганият кашкавал, жълтъците и накрая белтъците, разбити на гъст сняг. Получената смес се изсипва в намазана тавичка с диаметър 18-20 см така, че да покрие 3/4 от височината й. Пече се във фурна около 35 мин., без да се отваря вратата й през това време.
Реклама
Реклама