ЗАПЕКАНКА С ПИЛЕШКО МЕСО
Необходими продукти:
200 г пилешко филе,
5 картофа,
1 морков,
3-4 с.л. олио,
сол, магданоз,
За заливката:
2 яйца,
200 г кисело мляко,
сол,
1-2 с.л. царевично брашно
Начин на приготвяне:
Пилешкото филе се вари 5 минути във вода, като изстине, се нарязва (накълцва) като за супа. Към него се прибавят нарязаните моркови и картофи на кубчета, олиото, солта, магданозът. Добре объркани се изсипват в тава за печене и се заливат с бульона от пилешкото, като бульонът е около 0.5 см над продуктите в тавата. Пече се в предварително загрята фурна. От продуктите за заливката се разбърква гладка каша. Когато водата над нивото на продуктите е изпарена, се излива заливката. По желание може върху заливката да се поръси настърган кашкавал. Пече се до пълното запичане на заливката.