Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/4862147 www.bgdnes.bg

Ризото ала миланезе

Необходими продукти:

бульон - 1 л телешки,

лук - 1/2 глава,

мозък - 30 г телешки,

масло - 50 г,

ориз арборио- 350 г,

червено вино - 75 мл ,

шафран на прах - 1/3 ч.л.,

черен пипер,

сол,

пармезан - за поръсване

Начин на приготвяне:

Загрейте бульона. Междувременно загрейте половината масло и добавете към него ситно нарязания лук и телешкия мозък.
Запържете до омекването на лука и добавете ориза. Запържете продуктите за няколко минути, след това залейте с виното, кипнете и варете 2 минути. Добавете около 200 мл бульон и варете до абсорбирането му. След това добавете постепенно и останалата част от бульона, като в една от порциите разтворете шафрана. Овкусете със сол и черен пипер и когато оризът е готов, го свалете от огъня, добавете останалото масло и поръсете с пармезан.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама