Арменски сладки
Необходими продукти:
1 ч.ч. олио,
1 ч.ч. вода,
1 малка щипка сол,
3 ч.ч. брашно,
1 ч.л. сода,
200 г орехови ядки,
150 г локум,
За овалване:
150 г пудра захар,
ванилия
Начин на приготвяне
Водата и олиото се слагат да заврят. След това се прибавят содата и солта и сместа се отмества от котлона. Прибавя се брашното наведнъж и се бърка с дървена лъжица. Получава се топка тесто, която се оставя да се охлади. Взимат се топчета тесто и се разстилат леко на дланта. В средата се поставя парченце локум и орехче и се оформя топче. Сладките се подреждат в тава, застлана с хартия за печене, и се пекат на 180 градуса, докато се зачервят. Изваждат се от фурната и още горещи се овалват в пудрата захар.
Реклама
Реклама