Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/4846176 www.bgdnes.bg

Бразилска рибена супа с кокосово мляко

Необходими продукти:

олио - 3 с.л.,

лук - 1 глава,

чесън - 3 скилидки,

люти чушки - 4 бр.,

домати - 6 бр.,

лимони - 4 бр.,

скариди - 500 г сварени,

зехтин - 1/3 ч.ч.,

бульон - 2 ч.ч. пилешки от кубчета,

кокосово мляко - 2 ч.ч. от консерва,

сол - 1 ч.л.,

бяла риба - 1 кг филе,

Начин на приготвяне

В голяма тенджера се загрява олиото и в него се запържва ситно нарязаният лук. Добавят се ситно нарязаният чесън и нарязаните на колелца люти чушки и всичко се пържи 10 минути.
Доматите се попарват с вряла вода, обелват се и се нарязват на ситно. Добавят се към пържения лук и чесън.
Два от лимоните се изцеждат и сокът се добавя към сместа в тенджерата. Всичко се пържи 5 минути. Добавят се скаридите и бульонът. След 5 минути се добавят кокосовото мляко и солта.
На дъното на дълбок тиган се излива зехтинът и щом се загрее, се слага рибното филе. Загрява се на среден огън и щом рибата се загрее достатъчно, без да се е изпържила, се пресипва в тенджерата.
Супата се вари 10 минути и се разпределя в чинии. Останалите два лимона се режат на тънки резенчета, без да се белят, и се пускат в чиниите със супа.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама