МУС ОТ МАНГО С ВАНИЛОВ КРЕМ
Необходими продукти:
За крема - 1.800 л прясно мляко, 7 яйца, 200 г захар, 100 г масло, 160 г нишесте, 2 ванилии, 100 г печени филирани бадеми
За муса - 2 бр. манго, 300 г бял шоколад, 600 г заквасена сметана
За украсата - 400 г ягоди, 100 г млечен шоколад, 1 шоколадово руло от 400 г
За крема: Разбийте яйцата. Добавете нишестето, разтворено с 300 мл студено мляко. Останалото мляко се слага да заври заедно със захарта. Като заври, към млякото се прибавя яйчената смес и се бърка леко, докато се сгъсти, при намален котлон за около 10-ина минути. Добавя се чистото масло, печените филирани бадеми и ванилията. Оставя се да изстине. За муса: Пасирайте обеленото мангото, като предварително си оставите парченца за украса. Разтопете белия шоколад на водна баня или в микровълнова. С непрекъснато разбъркване добавете заквасената сметана и пасираното манго. Оставете да се сгъсти. В чаши поставете на дъното 1-2 парченца шоколадово руло. Залейте с крем ванилия. Сложете 2 парченца манго и добавете муса от манго. Украсете с ягода, натопена в разтопен млечен шоколад, и парченца манго.