Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/novini/article/18650608 www.bgdnes.bg

Боряна Калейн обмисля да спре със спорта

Гордостта на българската гимнастика Боряна Калейн има колебания и все още не е решила дали ще продължава да се състезава, или ще се откаже завинаги 

„Сега не е моментът да взимам каквито и да е било решения за кариерата си. Искам да празнувам с близките си хора, да се радвам на успеха, пък след това като си почина ще взема решението. Това е до лично усещане на човека", заяви 23-годишната вицешампионка, която изкара два непрекъснати олимпийски цикъла, като през последния имаше и тежък психологически срив, който доведе до отсъствието ѝ от някои от големите турнири.

Реклама

„Все още ми е много трудно да осъзная какво точно постигнах на олимпийските игри. България има своя медал в художествената гимнастика и в целия отбор сме безкрайно щастливи. Начинът, по който се представих беше невероятен. Аз се надскочих стократно спрямо това, което показвах през цялата година. Това ме прави още по-щастлива - каза още Калейн. - Промених настройката си към състезанията през последните три години. Поне работих в тази посока. Това, което променихме като методика на тренировката беше, че започнахме да правим моделирани тренировки, в които беше състезанието - четвъртък и петък, в същите часове. Така се доближихме максимално много до това, което ще се случи и на състезанието и определено беше един много голям плюс за мен."

Калейн заяви, че наистина тя не е била сочена като медалистка преди състезанието, но това не й е повлияло в Париж:

"Определено вниманието и очакванията за медал не бяха насочени към мен при заминаването, но това не ми повлия по никакъв начин - негативен или позитивен. Бях наясно със своите възможности и при една ясна, безгрешна и стабилна игра, влизам в борбата за медалите. Гледах до края да се фокусирам върху моето представяне. Да благодаря на моя треньор Мариана Памукова ще е малко. Това е човекът, който всъщност ме отгледа в залата и благодарение на когото съм това, което съм днес. Много я обичам", каза Боряна, предаде БТА.

Стилияна Николова, която бе натоварена с огромни очаквания, като дори президентът на федерацията Илиана Раева заяви, че тя има най-сложните съчетания и ако ги изиграе ще е шампионка, призна, че след 11-ото място и отпадането на квалификациите ѝ е било много тежко.

"Нощта премина тежко, но още по-тежко бе на следващия ден, когато моите съпернички се състезаваха на финала, а аз седях в публиката и ги гледах. Разбира се, много стисках палци на Боряна, много се радвах за нейния успех и и ми е голяма гордост, че ми е толкова близък човек, много се радвам за нея каза 18-годишната Стилияна. - Мотивирана съм да продължа напред, но от тук нататък ще обмислям всичко стъпка по стъпка и няма да прескачам нищо".

Треньорката на ансамбъла Весела Димитрова пък обяви, че твърдо остава на поста си

"Имам планове може би до 10 август 2028 г. Почваме наново да мислим и да се трудим, да се борим, не сме се отказали. Аз няма как да не намеря мотивация, след като имам тези прекрасни момичета до себе си. Горда съм, че съм с тях - каза тя. - Искам специално да изразя огромната си благодарност към труда, който положиха на това състезание и в подготовката. Наистина се бориха до края. Само един малшанс, една грешка ни отдели може би от златните медали, но те са млади, имат да се учат и мисля, че ще са още по-добри следващият сезон. Бяха много добри, аз съм доволна, много ги обичам и наистина им благодаря, че се бориха страшно."

Една от гимнастичките - София Иванова, се извини на хората, които са разочаровали, но и благодари за огромната подкрепа, която не са спирали да изпитват със съотборничките ѝ. А нейната съотборничка - Маргарита Василева, похвали цялостното представяне на ансамбъла.

Четете още

Спортисти едва не провалили полета на Том Круз

Спортисти едва не провалили полета на Том Круз

Боряна Калейн, Семен Новиков и Том Круз куфеят на We Are the Champions на закриването на Олимпиадата (кадри)

Боряна Калейн, Семен Новиков и Том Круз куфеят на We Are the Champions на закриването на Олимпиадата (кадри)

ОФИЦИАЛНО! България на 26-о място по медали на олимпиадата в Париж

ОФИЦИАЛНО! България на 26-о място по медали на олимпиадата в Париж

Железният Данчо Йовчев стяга войниците в армията

Железният Данчо Йовчев стяга войниците в армията

Реклама
Реклама
Реклама