Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/novini/article/18606248 www.bgdnes.bg

Ванга дава сили на Златните момичета в Париж

Гимнастичките сега имат нужда от спокойствие, казва световната шампионка от Мадрид 2001 Симона Пейчева

Световноизвестната българска пророчица Ванга дава сили на Златните момичета в художествената гимнастика в битката за медали на олимпиадата в Париж 2024.

Реклама

Преди Игрите нашите националки спазиха традиционен ритуал, който донесе шампионска титла на ансамбъла ни в Токио преди три години. Не е тайна, че президентът на федерацията Илиана Раева е била близка с прочутата ясновидка от Петрич. Със свръхестествените си сили феноменалната българка помага на легендарната гимнастичка да възстанови разбитото си здраве. Историята датира от преди много години. Но досегът с дарбата на Ванга завинаги оставя отпечатък в съзнанието на Раева. Това е причината по нейна инициатива гимнастичките да посещават местността Рупите преди важни състезания. Именно там е живяла в последните си години Ванга. Пророчицата също е вярвала, че мястото е заредено със силна енергия.

Нашите олимпийки Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева направиха духовно пътуване до Рупите в един от свободните си от тренировки дни през пролетта. Тогава момичетата се помолиха за успех в най-важната година от тяхната кариера. След това се снимаха на място в комплекса, което носи късмет на гимнастичките ни. До камъка с изглед към кръста на възвишението наблизо. На същото място преди три години се снимаха предшественичките на настоящия ансамбъл. Точно преди олимпиадата в Токио Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова посетиха дома на Ванга. Направиха го заедно с индивидуалните състезателки Катрин Тасева и Боряна Калейн и целия щаб на националния отбор. Начело на групата бе Илиана Раева. Именно тя бе инициатор на посещението.

"Държах да отидем на Рупите, да попием от енергията там. Аз обожавам да ходя на това място", споделяла е Раева. 

Българските гимнастички, с които са свързани най-големите ни надежди за медали от игрите, започват участието си в състезанията в столицата на Франция днес.

"Това, от което се нуждаят в момента гимнастичките, е спокойствие - коментира пред "България Днес" световната шампионка от Мадрид 2001 Симона Пейчева. - Не бива да ги притискаме с големи очаквания и прогнози за това колко медала ще бъдат спечелени. Още е рано да се правят предположения в тази посока."

Българките са големите фаворити за отличия от олимпиадата в Париж. За разлика от игрите в Токио сега ги няма отборите на Русия и Беларус заради войната в Украйна. Те са най-големите конкурентки на нашите момичета.

Реклама

Успех на грациите пожела лично Христо Стоичков. При посещението си в олимпийското село в Париж Камата отдели специално внимание на златните момичета. 

"С Големия Христо Стоичков в олимпийското село! Обичам те, Ицо!", написа Илиана Раева след срещата с Камата.

Стилияна смени трикото

Стилияна Николова ще атакува медал от олимпийските игри с нов външен вид. Чаровната гимнастичка е сменила триката и на четирите си съчетания специално за надпреварата в Париж. Новите са изключително ефектни и красиви.

Стилияна ги показа за първи път на подиум тренировката вчера. 

Николова и Боряна Калейн започват участието на олимпийските игри днес с квалификациите в индивидуалната надпревара.

Четете още

Легендарната Нешка Робева за джендър скандалите: "Резил!", "Срам!", "Гавра!", "Погнусена съм!"

Легендарната Нешка Робева за джендър скандалите: "Резил!", "Срам!", "Гавра!", "Погнусена съм!"

Илиана Раева ИЗБУХНА: Нашите политици са слепи за спорта

Илиана Раева ИЗБУХНА: Нашите политици са слепи за спорта

Реклама
Реклама
Реклама