Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/17986641 www.bgdnes.bg

ЦСКА-София и "Черно море" в битка за 700 бона

Жалко е да се борим за второто място, казва треньорът на "червените" Стамен Белчев

ЦСКА-София и "Черно море" излизат в битка за минимум 700 000 лева тази вечер на стадион "Васил Левски". Залогът е второто място в първенството, което гарантира директно участие в Лигата на конференциите. Там българските отбори започват от втория предварителен кръг, където ги очакват по-скромни съперници.

Реклама

Дори и при отпадане на този ранен етап в Европа ЦСКА-София или "Черно море" ще си осигурят минимум 350 000 евро от наградния фонд на Лигата на конференциите. С всеки следващ преминат кръг парите се увеличават, а само влизане в групите на третия по сила евротурнир гарантира 2 940 000 евро.

"Червените" имат нужда от задължителна победа, за да изместят "моряците" от второто място преди последния кръг.

Тогава ЦСКА-София гостува на "Локомотив" (Пд), а варненци посрещат Крумовград. Завършилият на трето място ще има още един шанс да се класира за Европа чрез бараж срещу седмия. За тази позиция шансове имат "Арда", ЦСКА 1948 и "Славия", а "Ботев" (Пд) отпада от сметките, тъй като вече се класира за Лига Европа след спечелената Купа на България.

"Всичко е в нашите ръце - каза треньорът на ЦСКА-София Стамен Белчев. - С две победи ще постигнем второто място, въпреки че е жалко да се борим за него. Надявам се през следващия сезон да изглеждаме много по-добре и да сме основен конкурент да станем шампиони. Разликата с "Лудогорец" е в това, че загубихме сигурни мачове. Те също направиха грешни стъпки, но не мисля, че разликата между нас и "Лудогорец" е голяма."

Наставникът на "червените" все още се надява да получи нов договор, въпреки че не успя да постигне поставената цел за класиране в Лига Европа. "Има време, нека свърши сезонът - каза Белчев. - Изцяло концентриран съм върху оставащите мачове на отбора. Дали аз ще съм треньор или някой друг, дали ще бъде един собственик или някой друг, те трябва да защитават своето име и това на клуба."

Четете още

"Черно море" преговаря с БФС за Илиан Илиев

"Черно море" преговаря с БФС за Илиан Илиев

Гриша Ганчев хвърли над 100 млн. лева за ЦСКА

Гриша Ганчев хвърли над 100 млн. лева за ЦСКА

ЦСКА-София глобен с почти 1 милион лева, УЕФА заплаши да изхвърли клуба от Европа

ЦСКА-София глобен с почти 1 милион лева, УЕФА заплаши да изхвърли клуба от Европа

Стамен Белчев: Не мисля за бъдещето си

Стамен Белчев: Не мисля за бъдещето си

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама