Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/15662820 www.bgdnes.bg

Радост! Пороите ще ни разминат, категоричен е синоптикът Петър Янков

Утре ще става за плаж, но в неделя отново ще вали в Царево и Ахтопол 

"Валежите ни подминаха. Днес и утре ще се радваме на слънце и високи температури, а в неделя следобед ще повали, но малко."

Това прогнозира пред "България Днес" синоптикът Петър Янков. Думите му са по повод тревожните новини, че към България се задава циклон, а огромни наводнения отново има в Гърция. Циклонът "Елиас" удари южната ни съседка с обилни валежи и гръмотевични бури. Поради силните валежи някои райони в Гърция останаха блокирани, а пътищата се превърнаха в реки.

Реклама

"Циклонът изпусна България и от Гърция директно се отправи на изток към черноморското крайбрежие на Турция. През следващите дни там ще вали, а у нас до неделя ще може да се ходи и на плаж! Времето ще е топло и слънчево. Температурите ще са между 26 и 30 градуса", разкри Янков. И допълни: "В неделя също ще е топло, но следобед в Югоизточна България, където са Царево и Ахтопол, ще вали и гърми. Валежите ще са сравнително интензивни, но със сигурност няма да се стигне до наводнения".

Синоптикът каза още, че в неделя срещу понеделник през нощта на юг от Бургас валежите ще продължават, като ще достигнат до 15 литра на квадратен метър, което е в нормата за есенния период.

На въпроса кога да очакваме истинската есен, Янков бе категоричен, че това ще се случи след 5 октомври. "В началото на другата седмица ще е толкова топло, че ще забравим, че не е лято. Температурите ще са с 3-4 градуса по-високи от нормалното за този период. Тогава ще е и последната възможност за хващане на летните слънчеви лъчи. След 5-и ще се наложи да извадим чадърите, а след 10-и и връхните дрехи, защото ни чакат дъждове и температури между 15 и 20 градуса. По планините на височина над 2500 метра дори ще започнат снеговалежи", каза синоптикът.

Четете още

Първият снежен човек се стопява днес

Първият снежен човек се стопява днес

Отново идват 40 градуса! Метеорологът Петър Янков с гореща прогноза!

Отново идват 40 градуса! Метеорологът Петър Янков с гореща прогноза!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама