Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/19168801 www.bgdnes.bg

Софи Маринова се помири с БПЦ, нарисува икона

Попфолк звездата се помири с БПЦ, която й отказа венчавка

Лоренцо й помага, дариха я на Етрополския манастир

На големия християнски празник - деня на свети Йоан Рилски, Софи Маринова и синът й Лоренцо посетиха манастир "Света Троица" край родния град на попфолк звездата - Етрополе. С тях е била и цялата фамилия на певицата, издават снимките, качени от Софито.

Маринова е направила скъп не само като стойност, но и като жест към БПЦ подарък на обителта - икона, която двамата с наследника си са изрисували собственоръчно. Всъщност Софи и Лоренцо само са оцветили щрихираните образи на светците, както става ясно от заснетото специално по този повод клипче. Резултатът е впечатляващ по преценка на свещеника и присъствалите на тържествената литургия на 19 октомври в храма на Етрополския манастир.

Реклама

"Определено ни изненадаха! Оказва се, че не само са много талантливи певци, но и с дарба на иконописци!", споделят служители на обителта.

С този дар Маринова демонстрира, че слага точка на враждата си с БПЦ. От 2006-а насам, когато от столичния катедрален храм "Света Неделя" отказаха на певицата венчавка с доведения й син Дачо от първия й съпруг Петър с мотива, че това нарушавало каноните, попфолк фурията се обиди жестоко на целия православен клир.

Преди 18 години обаче синодалите не само отрязаха Софито и избраника от църковен брак, но ги и порицаха с тежки думи в няколко църковни медии.

Към днешна дата този конфликт, наранил болезнено навремето Маринова, е вече история. Свещеникът от църквата на манастира "Света Троица" е благословил певицата и сина й, научи "България Днес". Така "пътят към храма" е вече отворен за попфолк иконата и за Лоренцо, който натрупа немалко младежки прегрешения. Прочутата му майка се надявала, че общението с отците и посещението на Божия храм ще успеят да вкарат буйния младеж в правия път.

Специално за помирението си с БПЦ Софито възнамерявала да направи римейк на едно от най-известните си парчета - "Храм", разбра в аванс "България Днес". Освен това попфолк звездата била много впечатлена от клипа към последното парче на Кали. В него изпълнителката на "Нашта система" се е снимала на колене в полумонашески одежди и сключени в молитва ръце пред портата на църквата на Самоковския женски метох. "Няма да падам по-долу от нея", обявила пред свои близки Маринова.

Четете още

Софи Маринова и Лоренцо си взеха причастие в неделя

Софи Маринова и Лоренцо си взеха причастие в неделя

Лоренцо забогатя, хвали се с 20 бона кеш

Лоренцо забогатя, хвали се с 20 бона кеш

Софи Маринова: Не са ме обирали!

Софи Маринова: Не са ме обирали!

Софка мечтае за Индия, Дони и Нети ще я водят

Софка мечтае за Индия, Дони и Нети ще я водят

Реклама
Реклама
Реклама