Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/19138988 www.bgdnes.bg

Казандзакис препъна Аса за 5000 лв. в "Стани богат"

"Не се надявам на нищо. Не се страхувам от нищо. Свободен съм!"

На чий гроб в Ираклион стои тази епитафия? Йосиф Аса, който вървеше с лекота до този въпрос за 5000 лв. в "Стани богат", трябваше да избира измежду възможни отговори: Ел Греко, Есхил, Никос Казандзакис, Василис Карас. И това се оказа препъни камък, но преди това Йосиф игра отлично!

В поредния епизод на шоуто Аса първо се изправи пред въпрос за 1000 лв., който беше на футболна тема и не го затрудни. Питането беше: Кой клуб е печелил най-много пъти Шампионската лига, а възможните отговори -  "Милан", "Ливърпул", "Реал" (Мадрид), "Байерн" (Мюнхен). "Кралският клуб", твърдо заяви Аса, залагайки на испанският гранд и се оказа прав!

Реклама

Играчът скочи на 1500 лв. и въпросът беше: "Коя холивудска звезда се шегува, че често я бъркат с Мерил Стрийп, само не и в нощта на "Оскарите". Йосиф трябваше да избира измежду Бети Уайт, Уинона Райдър, Глен Клоуз, Салма Хайек. Йосиф отново игра смело и избра правилния отговор, а именно Глен Клоуз. Актрисата е известна с това, че има осем номинации за "Оскар", но нито една спечелена награда и се качи на кота 2000 лв.

Последва въпрос уловка с политическа нотка и елемент на шоубизнес: "Кой в средата на септември 2024 г. пусна статус: Аз мразя Тейлър Суифт." Тук Йосиф използва жокер, обади се на приятел и отново позна: Доналд Тръмп. Другите възможни отговори бяха Снуп Дог, Мадона, или бившият й приятел. Аса се справи и със следващото предизвикателство, при което трябваше да познае на кой плод е наречена най-популярната героиня в поредицата от игри "Супер Марио". Ябълка, праскова, круша, диня? Йосиф направи точни разсъждения и отново улучи: Праскова!

Изглеждаше така, сякаш Аса ще направи голям пробив в "Стани богат", когато се изправи пред въпроса: "На чий гроб в Ираклион стои епитафията "Не се надявам на нищо. Не се страхувам от нищо. Свободен съм!" Йосиф трябваше да избира измежду възможни отговори: Ел Греко, Есхил, Никос Казандзакис, Василис Карас. Тук играчът реши да заложи на своя жокер в публиката Васил Митрополски. За съжаление и двамата не успяха да разгадаят историята на епитафията и заложиха на Есхил, което се оказа грешен отговор. Верният е Никос Казандзакис.

Йосиф Аса, който е мениджър във фармацевтичната индустрия и президент на НПО за борба с антисемитизма и ксенофобията, си тръгна от "Стани богат" с 500 лв.

След него на стола на богатството седна поетесата Сузана Саргсян

от Варна. Тя   живяла във Виена, където е водела литературен клуб и е публикувала в австрийски медии. Има две издадени стихосбирки и грамота за принос към българското общество във Виена.

Сузана сравнително лесно стигна до въпрос за 2000 лв., преди да прозвучи сигнала за край на епизода. Очарователната поетеса ще продължи играта си в следващото предаване, когато зрителите ще разберат, колко далеч ще стигне в "Стани богат".

Четете още

Фармацевт разказва вицове на Ники Кънчев в "Стани богат"

Фармацевт разказва вицове на Ники Кънчев в "Стани богат"

Сватбата на Джон Ленън ПРОВАЛИ Георги Гаврилов от София в „Стани богат", вижте колко пари взе

Сватбата на Джон Ленън ПРОВАЛИ Георги Гаврилов от София в „Стани богат", вижте колко пари взе

Ники Кънчев си позволи реклама на издателство на участник в "Стани богат"

Ники Кънчев си позволи реклама на издателство на участник в "Стани богат"

Куиз мастър се изложи в "Стани богат"

Куиз мастър се изложи в "Стани богат"

Реклама
Реклама
Реклама