Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/18375251 www.bgdnes.bg

Иво Димчев след отказа за досъдебно производство: Дано Борислав Сарафов ми помогне!

Районната прокуратура твърди, че заплахите били без мотив

"Трябва да се обърна към главния прокурор!" Така заяви пред "България Днес" артистът Иво Димчев след отказа на прокуратурата за досъдебно производство, че артистът е заплашван с убийство. Атаките идват от социалните мрежи: "Знам къде ти е адресът, къде точно живееш"... "Ще ти прережа сънната артерия и ще залея гадния ти труп с туба сярна киселина, за да изтечеш в канала. Още малко ще дишаш въздуха на тази земя" - пише в посланията.

"След като получих това съобщение, реших да се обърна към прокуратурата, защото това прекрачва всякакви допустими граници. Но уви, получих писмо за отказ на моята молба."

Реклама

Артистът представя и самото писмо, което е получил. От него става ясно, че според Софийската районна прокуратура не може да се образува досъдебно производство поради две причини. Едната е, че заплахата е била единична. Т.е. Димчев е получил само едно заплашително съобщение. Ако имало и втора заплаха, то тогава вече щяла да може прокуратурата да се самосезира. Втората причина за отказ според прокурора е, че няма достатъчно силно изразен мотив спрямо заплахата.

"Безмотивно умишлено деяние не може да има, тъй като без мотиви не може да се формира целта, а тя е основно доминиращо начало в поведението на дееца", пише прокурорът.

"Заплахата по само себе си трябва да бъде считана за опасност", коментира Димчев отговора от районната прокуратура. Певецът в момента се обръща към главния прокурор Борислав Сарафов. "Той е единственият орган, който може да преразгледа моя иск - обясни Димчев. - Ако Сарафов не реагира, ще се обърна към Страсбург", допълни артистът, който иска възмездие.

"Това го правя не само за себе си, но и за всички други хора като мене. Аз съм известен и мога да дам глас на многото нечути жертви на подобни заплахи и физическа агресия. Аз самият съм бил жертва на заплахи, бил съм пребиван много пъти заради това, което съм. Време е нещата вече да се променят", заключи Димчев.

Четете още

Ужасяваща заплаха за убийство на Иво Димчев, прокуратурата пасува

Ужасяваща заплаха за убийство на Иво Димчев, прокуратурата пасува

Патрашкова и Иво Димчев си мерят перлите

Патрашкова и Иво Димчев си мерят перлите

Иво Димчев се ИЗГАВРИ с Путин, нарисувал му е портрет с перука

Иво Димчев се ИЗГАВРИ с Путин, нарисувал му е портрет с перука

Иво Димчев си пада по дядовци

Иво Димчев си пада по дядовци

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама