Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/krimi/article/18367860 www.bgdnes.bg

Ужасяваща заплаха за убийство на Иво Димчев, прокуратурата пасува

Брутална заплаха за убийство е получил изпълнителят Иво Димчев. Тя е конкретна – с прерязване на сънна артерия, след което трупът му щял да бъде залят със сярна киселина.
За случая разказа самият Димчев в социалните мрежи.

„От доста време те следя и знам повече за теб, отколкото ти за себе си, знам дори къде ти е адресът, къде точно живееш. Имам фетиш към това да те убия и скоро ще го направя! Първо ще ти прережа сънната артерия и когато ти изтече мръсната заразно болна кръв ще залея гадният ти труп с туба сярна киселина зада изтечеш в канала под формата на течност. Още малко ще дишаш въздухът на тая земя!".

Реклама

Това е получил Димчев от потребител на социалните мрежи, подвизаващ се като Mark Markos. Изпълнителят публикува екранна снимка на заплахата.

От фейсбук профила си, Димчев заявява, че властите не са обърнали внимание на заплахата, макар и той да е предоставил името и снимката на въпросния потребител, изразил заканата.
Въпреки следването на всички стъпки, прокуратурата е отказала да образува досъдебно дело.

„Последните месеци доста често получавам смъртни заплахи. От българи! Повечето пъти на хомофобска основа. Един ден реших да подам оплакване в прокуратурата за поредната заплаха! Два месеца по-късно получих известие, че прокуратурата отказва да образува досъдебно производство! Това не е възможно да се случи в нито една нормална държава! Никой от приятелите ми в Европа или Щатите не вярва, че това е възможно! Ами ЕТО възможно е! Прилагам заплахата, снимка на човекът от неговия фейсбук профил и снимка на въпросният отказ на прокурор Гоцков! Какво е вашето мнение по въпроса?

Смятам, че хората в България си позволяват твърде много агресия в социалните мрежи. Нещо което в други страни не може да се случи. Смъртната заплаха е словесна агресия, която не бива да бъде допускана от закона. Това може да бъде пагубно за по- млади и чувствителни хора жертви на подобна агресия. Държавата би трябвало да има закони, които предпазват по- слабите от последствията от подобно поведение. Страхувам се разбира се! Вярно е, че от дете съм жертва на хомофобска агресия и съм свикнал. Но законови мерки е време да се предприемат. Този отказ на прокурора е само началото на този разговор. Надявам се медиите и най- малкото моята публика в България да са на моя страна", написа Иво Димчев.

Четете още

Патрашкова и Иво Димчев си мерят перлите

Патрашкова и Иво Димчев си мерят перлите

Евгени Минчев и Иво Димчев се събраха

Евгени Минчев и Иво Димчев се събраха

Иво Димчев се ИЗГАВРИ с Путин, нарисувал му е портрет с перука

Иво Димчев се ИЗГАВРИ с Путин, нарисувал му е портрет с перука

Иво Димчев си пада по дядовци

Иво Димчев си пада по дядовци

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама