Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/shou/article/15119956 www.bgdnes.bg

Иво Танев си призна: ПРОТИВ е деца в ресторантите

Родителите решават да водят ли малките си деца в заведенията вечер, смятат известните

Не съм против забраните. Против съм на хората да се разрешава абсолютно всичко!“, това сподели за „България Днес“ актьорът Славчо Пеев във връзка с мнение на тв водещия Иво Танев да се „забрани“ присъствието на малки деца късно вечер в заведения.

Реклама

Преди часове певецът и шоумен Танев изрази становище във ФБ профила си, че напълно подкрепя решение на собственик на заведение за хранене в Пловдив да се ограничи достъпът на малки деца на такива места. „Някои клиенти искат да си пият виното, а аз тичам след детето им“, е казал шефът от Града на тепетата. Господинът е визирал иначе доволните родители на малко дете, които са си поръчали вечеря и след това „са оставили хлапето на произвола на съдбата“ според него. Защото: „В заведението имаме папагал. Детето отиваше и закачаше папагала, тичаше из масите“.

Напълно е прав собственикът на това заведение! Може би трябва да се замисли дали да не ограничи достъпа на клиенти с малки деца, за да се избегнат такива ситуации, които все повече се срещат“, пише Иво в нета. И допълва, че е виждал на места надпис, възпиращ посетители с деца дори под 10 години. „И ако някой смята това за дискриминация, сериозно се е объркал“, пише още Танев.

Има ресторанти, в които е възможно да има деца. В други е просто излишно. Това родителите трябва да го решат“, смята по повода бащата и дядо Славчо Пеев. Според него е по-добре дечицата да растат по-свободно, но ако мястото е закрито, родителите им ще са по-притеснени. „Децата имат нужда от движение, внимание и свобода, почват да тичат и играят. И това понякога пречи на другите. За жалост, от свобода нещата се превърнаха в слободия. Не бива!“, заключава любимият ни актьор.

В други европейски държави малките деца щъкат навсякъде, ходят голи, боси и сополиви и пак стават хора, е виждането на музиканта Калин Вельов, баща на малка тийнейджърка. „Може би тук, в България, сме по-закостенели в това отношение и забраните, с които възпитаваме децата си, са повече от онова, което им позволяваме. На мен те не ми пречат в ресторанта. Но ако това е в късните часове на денонощието, не смятам, че там е мястото им. А това как ще възпитават децата си, е решение само и единствено на родителите им“, добавя Калин.

Моите деца нямат място в обществено заведение след 20:30 ч.! Правила съм 1-2 пъти тази грешка и повече няма да я повторя!“, признава певицата Йоанна Драгнева за подобна ситуация с все още малките си хлапета. „Смятам, че на децата от малки трябва да им се изгради режим, за да се научат на „нещата от живота“ и да знаят кое е позволено, и кое - не. И всеки в своето семейство сам да прецени начина за това. Засега моите са мънички и затова съм напълно категорична. Но като пораснат - знам ли, ще видим тогава!“, остави отворен край за домашната педагогия Йоанна.

Четете още

Калин Вельов се бие с племенницата си като пират

Калин Вельов се бие с племенницата си като пират

Известни личности ЗОВАТ: 24 май да стане национален празник!

Известни личности ЗОВАТ: 24 май да стане национален празник!

Актьорът Славчо Пеев: Време е политиката да се промени!

Актьорът Славчо Пеев: Време е политиката да се промени!

Водещият Иво Танев: Ламбо каза да оставя операта и да стана артист

Водещият Иво Танев: Ламбо каза да оставя операта и да стана артист

Реклама
Реклама
Реклама