Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/bulgaria/article/9771970 www.bgdnes.bg

Водещият Иво Танев: Ламбо каза да оставя операта и да стана артист

Той, Цветана Манева и Явор Милушев ми бяха клиенти, като карах такси

"Една от най-големите грешки в живота ми беше, че не послушах Стефан Данаилов да оставя операта и да стана артист." Това споделя Иво Танев, който само преди дни навърши 55 години.
Срещата между него и гениалния ни актьор се случила, докато водещият на "Треска за злато" карал такси. "Бях го взел под аренда и обикалях столицата. Сигурно само аз пусках арии и пеех с тях. Една вечер Стефан Данаилов седна отзад, говорихме. После ме покани у тях да пием по едно. И у тях с Мария беше много уютно. Няколко пъти го возих и все ми повтаряше, че трябва да спра с пеенето и да отида във ВИТИЗ. Съжалявам, че не го послушах", споделя с днешна дата Танев.
През годините той е работил какво ли не, за да изхранва семейството си. Бил е хамалин, строител, бетонджия, на трудовата борса. Повече от години свирил на китара в столичен подлез.
"Тогава с горчивина забелязах, че "верните" ми приятели, като минаваха покрай мен, се правеха, че не ме познават, а после, като влязох в телевизията, същите тези хора изведнъж ми станаха много близки", констатира Танев.


Той пази скъп спомен от онзи период, в който свирел в подлеза. Това е историята за това как един ден събрал над 700 долара, с които успял да започне бизнес. Както си свирел и пеел, започнали да идват японски туристи. Като ги видял веднага запял "О, соле мио". Те били във възторг. След бурния финал продължил с канцонети. Танев събрал публика като за цял рейс. Накрая в калъфа на китарата имало всякакви банкноти. Като сметнал цифрата, тя била 734 долара. "С тези пари отворих видеотека. Тръгнаха ми нещата, промени ми се животът", споделя изпълнителят, който посвещава на тази истинска история и един от хитовете си - "Ако имаш 100 марки".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама