Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/novini/article/18530447 www.bgdnes.bg

Треньорът на гимнастичката Валентина Георгиева: Валя е феноменална!

От първия ден в залата разбрах, че това момиче няма да се откаже, казва Филип Янев

"Много се гордея с нея! Финал на прескок след 32 години при жените е нещо наистина феноменално." С тези думи Филип Янев, треньор на гимнастичката Валентина Георгиева, коментира пред "България Днес" постижението на своята възпитаничка на олимпийските игри в Париж.

Реклама

Навръх своя 18-и рожден ден Валя дебютира на най-големия спортен форум и се класира сред най-добрите осем състезателки.

България отново има свой представител във финала на спортната гимнастика при жените след участието на Силвия Митова на игрите в Барселона '92. В столицата на Каталуния Митова завърши 8-а на земя и 11-а в многобоя.

На игрите в Париж тийнейджърката от София Валентина Георгиева ще продължи да пише своята спортна приказка. Възпитаничката на Филип Янев зае 9-о място в общото класиране, но пред нея имаше три гимнастички от САЩ. По регламент във финалите не може да участват повече от две представителки на една държава. Това дава възможност на Валентина да продължи към финала за щастие на всички, които обичат българския спорт. 

"Още първия ден, когато Валентина дойде в залата, видях, че е сериозна - споделя треньорът Филип Янев. - Имаше всички данни за нашия спорт. Деца се записват и отказват от спортната гимнастика. Но Валя показа, че е сериозна, и продължи да тренира. Признавам, че не съм очаквал да стигне чак до финал на олимпийски игри още при първото си участие. Сега ми е трудно да кажа на кое място ще завърши на финала. Но важното е да си направи прескоците така, както ги прави на квалификацията."

Валентина Георгиева също е на седмото небе след прекрасния подарък, който сама си направи за пълнолетието.

"Доста съм доволна от прескока си, защото напоследък не ми се получаваше - призна българската гимнастичка. - За мен е успех дори и само това, че дебютирах на олимпийски игри на 18 години."

Може ли Валя да надскочи дори и собствените си мечти? Отговорът ще дойде на 3 август, когато е финалът на прескок при жените.

Четете още

Париж остави феновете без бира

Париж остави феновете без бира

Илиана Раева вижда злато в Париж

Илиана Раева вижда злато в Париж

По два кондома на ден за спортист в Париж!

По два кондома на ден за спортист в Париж!

(СНИМКИ) Яна е най-горещата олимпийка

(СНИМКИ) Яна е най-горещата олимпийка

Реклама
Реклама
Реклама