Реклама
https://www.bgdnes.bg/lov_i_ribolov/article/18942956 www.bgdnes.bg

ГИГАНТ! Черен амур 50 кг издърпан на яз. "Стефаново" (ВИДЕО)

Огромна риба бе уловена тези дни у нас. Става въпрос за екземпляр от вида черен амур, чието тегло е около 50 килограма. Водният гигант е толкова внушителен, че дори кантарът не е успял да го измери.

Амурът е издърпан от водите на язовир "Стефаново", Радомирско. Стопаните на водоема дори показаха видеоклип с чудовищната риба, който може да видите на сайта ни bgdnes.bg. Оказва се, че гигантът не е уловен за първи път. 

Реклама

"Когато го хващах преди, беше 42 кг. Сега вече е минал 50", казва с разтреперен глас майсторът, докато позира с трофея. 

Черният амур е вид риба от семейство Шаранови. Разпространен е от река Амур на север до Южен Китай. Рядък вид, намиращ се в опасност от изчезване в естествените му местообитания, поради това от 1972 г. в руската част на басейна на Амур, уловът му е забранен. У нас се разселва само по изкуствен път. Използва се активно за борба с разпространението на сладководни миди.

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Четете още

Хайде стига, бе! Ловят кефали под метрото в София

Хайде стига, бе! Ловят кефали под метрото в София

РЕКОРД! Уловиха шаран първолак

РЕКОРД! Уловиха шаран първолак

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама