Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/lov_i_ribolov/article/18918123 www.bgdnes.bg

РЕКОРД! Уловиха шаран първолак

*Младият въдичар връща рибата във водата 

*16-килограмовият гигант е издърпан от водите на река Янтра 

Шаран с теглото на първолак бе уловен дни преди първия учебен ден!

16-килограмовият звяр е издърпан от водите на река Янтра в района на Долна Оряховица.

"Голям удар направи Мартин Кожухаров (на 31 г.) от Горна Оряховица при скорошен риболов на река Янтра. Той предварително захранил мястото с варена царевица и на следващия ден 11 септември заложил дънни въдици заедно с приятеля си Йордан Янков. Шарана ударил към 17 часа. Последвала дълга битка, която в крайна сметка завършила с попадане на трофея в кепа", разказват за успеха от НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България".

Люспестата риба е претеглена, като кантарът показва точно тегло от 16 килограма и 100 грама, а след това настъпва един от най-хубавите моменти от излета. След задължителната фотосесия на въдичарите шаранът първолак е пуснат обратно във водата, за да се радва на свободата си. Уловът е личен рекорд за Мартин, който досега е хващал 8-килограмов шаран, отново в Янтра, и няколко по-дребни.

Реклама

"На по-млади години е практикувал риболов на плувка по реката. Най-значимото му постижение е 4-килограмова бяла мряна. Принципът "хвани-пусни" за Мартин е водещ и не му изневерява. Риболовът за него е само и единствено спорт и забавление. Предпочита да търси диви риби, затова неговата основна дестинация е река Янтра. Мартин призовава всички риболовци да пускат обратно трофейните риби, за да има живот и в бъдеще по нашите водоеми", добавят от "Съюз на ловците и риболовците в България".

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: [email protected] или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Четете още

ШАМПИОН! 8-годишният син на Йоанна Темелкова измъкна 12-килограмов шаран

ШАМПИОН! 8-годишният син на Йоанна Темелкова измъкна 12-килограмов шаран

УНИКАЛНА СЛУКА! Рибари хванаха златната рибка

УНИКАЛНА СЛУКА! Рибари хванаха златната рибка

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама