Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/19036719 www.bgdnes.bg

Станислав Генчев СЕ ИЗПОВЯДА: Сираков и Боримиров са плътно зад мен и разбират идеите ми

Старши треньорът на "Левски" Станислав Генчев се скъса да хвали зездата на "Ботев" (Пд) Ивелин Попов преди мача между двата тима в събота от 20:00 часа. Той даде подробно интервю за клубния подкаст.

"Не мога да кажа, че мачът срещу "Ботев" ще е по-специален. Плюс е, че знам как играят футболистите. Познавам добре силните и слабите им страни. Ще се срещнат два от най-добрите отбори в България в момента. Стадионът ще е пълен. Ивелин Попов е пример как един футболист, който обича играта и се раздава, въпреки на преклонната си възраст, може да бъде един от най-добрите футболисти в българското първенство. Аз го убедих да дойде в "Ботев" и това се превърна в един от най-силните им трансфери в последните години. Без него "Ботев" е спечелил само една точка. Без него не могат да преодолеят нито един съперник. И в последния мач се видя, че с едно докосване може да реши мача. Ако изолираме неговите силни страни, не смятам, че останалите футболисти на "Ботев" могат да ни направят някакъв проблем. Но човек никога не знае какво може да се случи", каза Генчев. Старши треньорът на "сините" заяви, че за тях най-важно да излязат като победители от мача с ЦСКА-София.

Реклама

"Със сигурност наблюдаваме какво се случва в ЦСКА, селекцията, която правят, начина на игра, който иска новият им треньор. Следя всички отбори в България, не само тях. Не може да се готвим само за мача с "Ботев" или за следващите два мача, нашият план е изготвен изцяло до последния мач през зимата и знаем какво да търсим като развитие. Прекъсването идва в подходящ момент, защото има какво да работим, за да може за мача с ЦСКА да бъдем в оптимална форма. Това е първото дерби, в което аз ще бъда треньор. Дори ЦСКА да е много назад в класирането за нашите фенове и футболисти е важно да излезем като победилите, а и за всички в клуба. Аз съм спокоен, защото имаме добър отбор и имаме качествени играчи. Като треньор е много по-трудно. Най-добрата професия е футболист, най-трудната е треньор. На терена можеш да промениш много неща със своите действия", каза още Генчев.

"Два от кандидатите за шампионската титла отпаднаха, но да не им казвам имената, за да не се обидят и те. Видяхте каква престрелка се получи без причина по медиите. Аз имам своето мнение. Предполагам, че 99% от хората в България знаят кои ще са претендентите за титлата, не е нужно аз да го казвам", каза Станислав Генчев за подкаста на "Левски".

"Още с идването ми казах, че "Левски" трябва да се бори за шампионска титла и купа на България. Точките ми се искаше да са пълен брой, но и това не е лошо. Аз съм максималист. Отборът се движи горе-долу в това, което си представях. Исках отборът ми да играе резултатен футбол. Всеки мач допускаме едни и същи грешки. Те намаляват от мач на мач, но има още какво да се желае. Изключително лесно ми е. Това е най-лесната част от работата ми - разбирането с ръководителите и синхрона с тях. Сираков и Боримиров са играли футбол на високо ниво, левскари, обичат отбора с цялото си сърце. Досега не съм работил в такава обстановка - освен че са плътно зад мен, разбират и идеите ми.

Доверието на футболистите най-лесно се печели, когато отборът побеждава. Това, което имаме като идеи, дава добри резултати и печели доверието на футболистите. Аз чувствам доверие от страна на футболистите в момента. Винаги при тежки моменти, когато един отбор не върви, се случва да има футболисти, които се оправдават с треньора. Имал съм такива моменти. Има два варианта - или да водя разговори и да се опитам да го приобщя към идеите ни, или другият вариант е да се разделим. Не е хубаво да има такива футболисти в отбора. Основното нещо да има добър отбор е колективът. В момента чувствам, че в отбора има много добър колектив. Правилата са едни и същи за всички. Психологът ми дава по-точни насоки. Към един футболист трябва да подхождаш по-строго, към друг да си по-мек, с трети да го критикуваш пред футболистите. Благодаря на ръководството, че откликна на тази моя молба, защото тя е в полза на "Левски". Наистина сме на прав път. Със сигурност има моменти, в които се налага да бъдеш по-близък до футболистите. Трябва да съм по-близко до тях. Трябва да им обясня някои неща. Трябва да им обясня, че не трябва да се притесняват, ако играят слабо. Трябва да съм по-строг, ако даден футболист нарушава дисциплината. Мисля, че новите футболисти се адаптират много добре. Като правихме селекция, казах, че не държа да има количество, а да има качество. Чак някой да е надскочил очакванията - не мога да кажа. Със сигурност има двама футболисти, от които очаквам повече и знам, че те ще го покажат. Всеки един треньор трябва да знае с какви футболисти разполага. Много хора казват, че играем директен футбол, но в момента сме на трето място по притежание на топката. Моята задача като треньор е да следя тенденциите в световния футбол. Тенденцията е головете да се вкарват с максимум до шест докосвания. Много неща си харесвам и не само от Шампионска лига, но и от силните първенства. Нуждаем се от много време. Много от нещата, които ми харесват, ще започнем да ги правим чак през зимната подготовката. За това нещо ни трябва време. Игрово ми се искаше да сме малко по-добре, но не мога да кажа, че сме много назад от това, което аз исках. Като перфекционист ми се иска да допускаме по-малко грешки в защита. Като реализирани положения и голове сме добре. Ние сме отборът, който създава най-много голови положения в България. Този мач срещу "Локомотив" и дебютът ми на "Георги Аспарухов" няма да ги забравя. Благодарен съм на футболистите за начина, по който изиграха мача срещу "Локомотив" и резултата, който се получи (6:1). След мача си казах, че първата стъпка е направена. Всички очакваха резултатна игра и в дебюта ми на "Георги Аспарухов". Аз бях малко по-спокоен, бях уверен в победата, но ми се искаше да е с малко по-резултатна игра", добави Станислав Генчев

Четете още

Ел Джемили се покая в "Левски"

Ел Джемили се покая в "Левски"

Екранният Гунди - актьорът Павел Иванов: Пелето ме научи на задна ножица!

Екранният Гунди - актьорът Павел Иванов: Пелето ме научи на задна ножица!

Наско Сираков побеля от "сините" драми

Наско Сираков побеля от "сините" драми

Макун носи победа на "Левски": Чувството е неописуемо

Макун носи победа на "Левски": Чувството е неописуемо

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама