Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/19009814 www.bgdnes.bg

Ел Джемили се покая в "Левски"

Дай Боже Алекс и Сангаре да се окажат шампионски тандем, обяви Генчев

Халфът на "Левски" Джевад ел Джемили се е покаял за скандала, който сътвори преди две седмици. Полузащитникът бе изваден от групата за мача с ЦСКА 1948 (4:2) след поредната порция демонстрации.
Ел Джемили започна силно сезона. За него дойде оферта от чуждестранен клуб, която бе твърде ниска и "Левски" я отхвърли. Футболистът обаче напираше за трансфер и се нацупи, че не стана. След това формата му падна драстично, а халфът постоянно правеше демонстрации и не тренираше сериозно. Чашата на търпение на треньора Станислав Генчев преля преди мача с ЦСКА 1948. Разбирайки, че няма да е титуляр, Ел Джемили стоя демонстративно по време на тренировка. Той незабавно бе изваден от групата за мача, въпреки че "сините" не обявиха каква е причината.
След мача халфът е бил привикан от Генчев. Имал е разговори и с помощниците Живко Миланов и Дарко Тасевски. След тях футболистът се е извинил и е обещал да спре да трови атмосферата в тима. Според хора от клуба в момента Ел Джемили се отнася изключително сериозно към тренировките. Благодарение на това си върна титулярното място при победата над "Арда" с 2:1 в неделя. Халфът игра до 68-ата минута. Бе заменен, след като получи удар от противников играч при атака на "сините". Все още не е ясно колко сериозна е травмата му.
Освен него с контузия напусна и авторът на втория гол за "Левски" Кристиан Макун. Венецуелецът отбеляза изключително атрактивно попадение.
"Знаем коя зона трябва да се атакува, но няма как да сме тренирали такъв удар - заяви Генчев по повод гола. - Тренираме доста статични положения и това ни носи успех. Дай Боже Алекс и Сангаре да се окажат шампионски тандем. Когато са в кондиция, помагат и при пресата, и в защита, важни са при статични положения и в атака, и в защита. Има какво да развиват още, но засега се справят прекрасно. Охене се включи прекрасно. Това спокойствие, когато топката е в него, ни дава много. Цунами игра също добре. Замених го, защото имаше картон и имаше опасност като тръгнем напред, да се наложи да прекъсне контра на съперника и да получи втори. Охене е много важен за нашия отбор."

Четете още

Наско Сираков побеля от "сините" драми

Наско Сираков побеля от "сините" драми

Макун носи победа на "Левски": Чувството е неописуемо

Макун носи победа на "Левски": Чувството е неописуемо

"Левски" почита филма за Гунди на екипите

"Левски" почита филма за Гунди на екипите

Най-силните прякори на отборите в България

Най-силните прякори на отборите в България

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама