Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/18803024 www.bgdnes.bg

"Левски" пръв по приходи, "Лудогорец" по харчове

*Трансферно лято 2024

*Хосе Кордоба е най-скъпият футболист, тръгнал си оттук

Трансферният пазар и у нас приключи, а сметките показват, че "Левски" е напълнил касата си най-много, докато шампионът и евроучастник "Лудогорец" е развързал кесията най-щедро.

От "Герена" успяха да попълнят бюджета си с 6,05 милиона евро през това лято с продажбите на Хосе Кордоба в "Норич" (3,65 млн. евро), вратарят Пламен Андреев до последно чакаше, за да отиде във "Фейенорд" (1,2 млн. евро), а Рикардиньо вече носи екипа на "Виктория" (Пилзен) срещу 1,2 млн. евро. В същото време "сините" платиха за Алдаир на "Понферадина" 300 000 евро и по 100 000 евро за Александър Колев на "Крумовград" и за Клемент Икена на "Дубрава". Кристиан Макун дойде със свободен трансфер от "Анортозис", а вратарят Матей Маркович пристигна, без да е ясно дали нещо е плащано за него.

Реклама

Най-богатият български клуб и участник в Лига Европа "Лудогорец" се подсили с петима нови чужденци на обща стойност 2 675 000 евро. Едвин Куртулус от "Хамарби" струва 1,45 млн евро, Агибу Камара пристигна в Разград срещу 1,09 млн. евро от "Олимпиакос", а Ерик Маркус дойде от "Васко да Гама" срещу скромните 135 000 евро. Дерой Дуарте от "Фортуна Ситар" пристина със свободен трансфер а Георги Русев е под наем от "Сион". За петимата, с които отборът се раздели, в касата няма приходи, тъй като четирима са под наем и само Клод Гонсалвеш премина в "Легия" (Варшава) като свободен агент.

ЦСКА-София също се раздели с петима футболисти, като ги пусна със свободни трансфери, тоест не взе и стотинка за тях. За сметка на това "червените" платиха 2 350 000 евро за трима нови. По един милион им струваха Годуин Коялипу от "Беверен" и Джеймс Ето'о от "Ботев" (Пд), а 350 000 евро дадоха за косоваря Лумбард Делова, пристигнал от "Балкани".

Друг голям играч това лято се оказа "Ботев" (Пд), подобрил финансите си с 2,55 млн. евро от продажбата на четирима играчи, като привлече петима нови, но плати 100 000 евро само за Никола Илиев на "Интер" (Милано). Умех Емануел замина за "Цюрих" срещу 1,3 млн евро, милион дойде за Джеймс Ето'о, "Екатеринбург" плати 150 000 евро за Мартин Секулич, а "Ростов" даде 100 000 евро за правата на Хидайет Ханкич.

Четете още

ЦСКА уреди звезда на "Ботев" (Пд)

ЦСКА уреди звезда на "Ботев" (Пд)

"Лудогорец" взима нов бразилец

"Лудогорец" взима нов бразилец

"Левски" продаде Пламен Андреев на "Фейенорд"

"Левски" продаде Пламен Андреев на "Фейенорд"

ФИНАЛНО! "Левски" продаде Хосе Кордоба на английския "Норич"

ФИНАЛНО! "Левски" продаде Хосе Кордоба на английския "Норич"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама