Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/18786757 www.bgdnes.bg

ЦСКА уреди звезда на "Ботев" (Пд)

*Камерунецът едва не се сби с бъдещите си съотборници

*"Червените" плащат около 1 млн. евро за Джеймс Ето'о

ЦСКА уреди една от звездите на "Ботев" (Пд)! "Червените" се разбраха с "канарчетата" за трансфера на камерунеца Джеймс Ето'о ден преди затварянето на трансферния прозорец в България.

Закъсалият гранд ще плати около 1 млн. евро за един от най-добрите играчи на пловдивчани, които в петък спечелиха гостуването си на ЦСКА с 1:0. Тогава камерунецът бе един от най-добрите на терена и явно не знаеше, че му предстои трансфер при съперника. Любопитното е, че тогава Ето'о едва не се сби с бъдещите си съотборници след спорен момент в мача.

Реклама

Камерунецът идва по изричното настояване на новия треньор Александър Томаш, който в бъдеще ще има решаваща дума за селекцията. 23-годишният футболист е дефанзивен халф, но може да играе успешно и като краен защитник. Неговият трансфер е напълно договорен, като вчера "червените" водиха финални преговори с мениджъра му, който иска сериозна комисиона. Очаква се днес той официално да бъде обявен като нов футболист на ЦСКА.

Той бе предпочетен пред сънародника си Пиер Кунде, който е свободен агент след раздялата си с "Олимпиакос". 29-годишният футболист е национал на страната си и има сериозен опит в германската Бундеслига с отборите на "Бохум" и "Майнц". Той бе купен от гръцкия "Олимпиакос" за 3,5 млн. евро през 2021 г., но въпреки това от ЦСКА решиха да заложат на далеч по-младия и перспективен Ето'о. Селекцията на "червените" почти сигурно няма да приключи с привличането на камерунеца. Клубът има интерес и към национала Илиан Илиев-младши, който може да се присъедини към отбора и след затварянето на трансферния прозорец, тъй като е свободен агент. Преди няколко дни ЦСКА се подсили и с национала на Люксембург Мика Пинто, който вече се присъедини към отбора.

За "червените" предстои лагер в Банско, който ще бъде решаващ за някои футболисти. Треньорът Александър Томаш предупреди, че слага край на "живуркането" в клуба и ще бъде безкомпромисен. Извън неговите сметки остават бившият капитан Амос Юга, нидерланецът Брадли де Нойер и Емануел Шакич, с които ЦСКА все още не може да се разбере за разтрогването на договорите им. След лагера е много вероятно още футболисти да бъдат обявени за ненужни от Томаш.

"Няма да направя компромиси дори със себе си - каза новият треньор. - Ще отидем на лагер, ще бъдем заедно, ще работим. Има психологически момент. Има добри футболисти, но се потискат сами или не заслужават да са в ЦСКА. Трябват характери, защото ЦСКА има една цел - да бъдем първи. Смел човек съм и ще стопирам някои неща. Ще правим селекция и ще има освободени."

Четете още

Мъката на ЦСКА-София няма край! Падна насред София и от "Ботев" Пловдив

Мъката на ЦСКА-София няма край! Падна насред София и от "Ботев" Пловдив

Бандата на Бербо превзема ЦСКА

Бандата на Бербо превзема ЦСКА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама