Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/18769943 www.bgdnes.bg

Бандата на Бербо превзема ЦСКА

  • Митко става сив кардинал при "червените"
  • Звездата ще помага на новия треньорски щаб като неофициален съветник

Бандата на Димитър Бербатов превзема ЦСКА-София!

Тримата най-добри приятели на звездата ще имат цялата спортно-техническа власт в клуба след идването на новия треньор Александър Томаш. Той и Бербо са изключително близки вече четвърт век, а заедно с Томаш като помощници идват и Константин Мирчев и Тодор Кючуков. Именно това са най-верните авери на Бербатов, преминали всички изпитания през годините. Освен това технически директор в ЦСКА-София е Михаил Александров, който беше важна част от екипа на Бербатов в опитите му да стане президент на БФС.

Реклама

Всичко това отваря широко вратите за Бербатов в ЦСКА-София. На този етап той няма предложение да заеме длъжност в "червения" клуб, но със сигурност ще бъде близо до отбора и ще помага със съвети на Томаш и помощниците му. Бандата на Бербо се събира още като юноши при червените.

"Ние сме израснали заедно, още от общежитието на ЦСКА. Това, че той се разви като футболист и личност до това ниво, само показва какъв човек е", казва новият треньор на "червените" за него. Преди две години Бербо изкара треньорски стаж при Томаш, когато той бе треньор на "Етър".

"Да работиш с хора, на които вярваш безпрекословно. Да знаеш, че до теб са не само най-добрите ти приятели, а и абсолютни професионалисти, страхотни специалисти и хора с огромни амбиции – безценно!", радваше се тогава Томаш. Той получава пълната подкрепа от Бербатов още в началото на треньорската си кариера в "Банско". През годините звездата редовно посещава мачовете на отборите, водени от неговите най-добри приятели.

Очаква се Митко често да присъства и на срещите на ЦСКА-София, за да подкрепя верните си авери.

Томаш води дистанционно

Реклама

отбора срещу "Ботев"

Александър Томаш ще води дистанционно ЦСКА-София срещу "Ботев" (Пд) утре. Неговото назначение като треньор на "червените" все още не официализирано и документите му няма как да се уредят за толкова кратко време. Вчера "червените" трябваше да платят компенсацията от 240 000 лева на "Спартак", за да откупят Томаш.

На "червената" пейка срещу "Ботев" ще бъде треньорът на дубъла Владимир Манчев, който също е близък с Томаш от десетилетия. Двамата играят заедно в ЦСКА в края на миналия и началото на настоящия век. Очаква се Томаш и Манчев да избистрят заедно тактиката за предстоящия мач, а новият треньор вероятно ще гледа от трибуните и евентуално ще поддържа връзка с треньорската скамейка.

Вальо Михов: Да дадат

6 месеца време на Сашо

Бившият президент на ЦСКА и БФС Валентин Михов призова ръководството на "червените" да даде време на Александър Томаш да развие идеите си. Според Михов в момента "червените" се намират в много тежко състояние като игра и стратегия на управление.

"Това, което става в момента, е трагедия за ЦСКА-София - каза футболният функционер пред "Спортал". - Нямат хора като Пената, Паро, Стойчо Младенов, които да имат някакъв успех. Това са фигури, които знаят как да управляват, учили са се. Трябва да се даде време на Сашо Томаш - между 3 и 6 месеца. Това, което става в ЦСКА - мисля, че като стратегия и игра по-зле този отбор не е бил. ЦСКА не е училище! Трябва човек да знае, за да започне да ръководи. Тогава ще се получи."

Местят дербито за октомври

Дербито между ЦСКА-София и "Левски" беше преместено за 19 октомври. То трябваше да се играе в следващия кръг, но тогава стадион "Васил Левски" е зает заради концерта на Андреа Бочели.

Първоначално БФС разпореди то да се проведе на стадион "Георги Аспарухов" без гостуваща публика на ЦСКА-София, но това доведе до огромно недоволство от почти всички страни. Ръководството на "червените" обжалва решението, а феновете на "червени" и "сини" също са твърдо против. Единствено шефовете на "Левски" настояват мачът да се проведе на "Герена" на 14 септември, както е по програма.

За да се играе дербито през октомври, БФС ще размести програмата на база допитване до клубове, повечето от които вече са приели предложението.

Четете още

Червени асове нищят трагичния ЦСКА-София

Червени асове нищят трагичния ЦСКА-София

Пълен обрат с дербито "Левски" - ЦСКА-София!

Пълен обрат с дербито "Левски" - ЦСКА-София!

Футболната легенда Иван Зафиров: Плаче ми се от ситуацията в ЦСКА

Футболната легенда Иван Зафиров: Плаче ми се от ситуацията в ЦСКА

Томислав Стипич си тръгва с 200 бона от ЦСКА

Томислав Стипич си тръгва с 200 бона от ЦСКА

Реклама
Реклама
Реклама