Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/18738148 www.bgdnes.bg

Томислав Стипич си тръгва с 200 бона от ЦСКА

*"Червените" се пробват за Александър Томаш

*Хърватският треньор получава 20 хил. евро на месец, взима тлъста неустойка

Томислав Стипич спокойно може да почерпи след уволнението си от ЦСКА! Хърватинът всеки момент ще бъде освободен от клуба след по-малко от три месеца работа, но си тръгне със сериозно набъбнала банкова сметка. Под негово ръководство "червените" копаят дъното и записаха 4 загуби в първите 5 мача от първенството. Отборът на Стипич за пореден път бе безпомощен при поражението с 1:2 от "Арда", което ще коства поста на треньора.

Реклама

Уволнението на сладкодумния хърватин съвсем няма да струва евтино на клуба. Той е най-добре платеният треньор в Първа лига с 20 000 евро заплата и със сигурност ще получи неустойка при освобождаването си. Стипич вече има два пълни месеца като треньор на "червените" и ще прибере още минимум три заплати на прощаване. Това прави точно 100 хил. евро, или 200 хил. лева за по-малко от 100 дни работа в България с плачевен резултат. Преговорите по разтрогването на договора тепърва предстоят, като има вероятност хърватският треньор да поиска всичките си заплати по договор до следващото лято, което ще струва на ЦСКА близо 500 хил. лева. Освен на Стипич "червените" ще трябва да платят неустойки и на неговия екип. Хърватинът пристигна у нас с трима помощници - Сергей Козанс, Миленко Кумич и Горан Брашнич. 

Треньорът на "червените" вече загуби доверието на футболистите, а ръководството най-накрая призна разочарованието си от него. Уволнението на треньора на практика бе потвърдено от изпълнителния директор Стоян Орманджиев веднага след загубата от "Арда".

"Искам да се извиня на нашите фенове, те не заслужават това нещо - заяви Орманджиев. - За пореден път се извиняваме и няма реакция. Трябва да има химия между треньор и играчи. Стипич дойде тук за това. Такова нещо не се вижда. При всички положения трябва да има реакция. Не съм привърженик на спешните решения, но и нашето търпение се изчерпва. Футболистите се опитват да изпълняват на максимум указанията. Треньорското ръководство трябва да ги подготви. Закъсняваме със селекцията, но самото представяне на терена няма как да го приемем за нормално." 

Един от фаворитите за заместник на Стипич е Александър Томаш, който прави фурор със "Спартак" (Вн) и вече победи с 3:0 ЦСКА. Според неофициални информации "червените" ще трябва да платят 250 000 лева неустойка на варненци, за да привлекат един от най-добрите приятели на Димитър Бербатов. Освен това Томаш има сериозни колебания дали да приеме да работи под огромното напрежение в Борисовата градина, или да гради на спокойствие амбициозния проект на "Спартак". Друго спрягано име за ЦСКА е легендата Стойчо Младенов, но той по-скоро е предпочитан като спортен директор.

Четете още

Талант №1 на ЦСКА-София Илиан Антонов пребори рака

Талант №1 на ЦСКА-София Илиан Антонов пребори рака

БФС отряза ЦСКА, дербито с "Левски ще е на "Герена"

БФС отряза ЦСКА, дербито с "Левски ще е на "Герена"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама