Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/evro%202024/article/18366424 www.bgdnes.bg

Легендарният страж Джони Велинов: Симон е класа над Менян

Вратарите са най-важните играчи на това европейско, смята "червената" легенда

Вратарят на Испания Унай Симон е по-добър от този на Франция Майк Менян. Мнението е на легендарния български футболист на този пост Георги Велинов. Очаква се именно двамата вратари да са главни действащи лица по време на днешния полуфинал на Евро 2024. На "Алианц Арена" в Мюнхен от 22:00 часа испанци и французи излизат в битка за място на големия финал, който е в неделя.

Реклама

"И двамата вратари са страхотни, но Унай Симон е класа пред колегата си от Франция. Той вдъхва нужния респект на своите съотборници, за да бъдат те по-спокойни. Вратарите в турнира се очертават като най-важните играчи в отборите до момента. Този на Грузия - Гиорги Мамардашвили, ми направи най-силно впечатление. За жалост не успяхме да гледаме още негови изяви", коментира Велинов пред "България Днес". 

Според букмейкърите има голяма вероятност изходът на днешния дуел да се реши след изпълнения на дузпи. Менян вече стана герой за "петлите", като улови дузпа на португалците, което се оказа достатъчно за достигане до полуфинал. Симон също впечатли с чудесни изяви по време на мача с Германия (2:1). Разликата във възрастта на двамата вратари е само 11 месеца. Футболистът на "Атлетик" (Билбао) направи 27 през юни. Само преди няколко дни, на 3 юли, Менян от "Милан" навърши 28. 

"Макар и Джордан Пикфорд да си беше написал на шишето с водата къде да се хвърля на дузпите срещу Швейцария, те са Божа работа и късметът е най-големият фактор при тях. Испания са най-силният отбор на европейското до момента. Аз обаче смятам, че късметът дотук е с Англия. Ако това продължи, може да окаже влияние и "трите лъва" да спечелят турнира", смята Джони. 

Четете още

Мората: Това ще е последният ми турнир

Мората: Това ще е последният ми турнир

Дешан брани Мбапе

Дешан брани Мбапе

Франция прати Роналдо и компания у дома след дузпи

Франция прати Роналдо и компания у дома след дузпи

Домакините са АУТ! Испания изхвърли Германия от Евро 2024 след продължения

Домакините са АУТ! Испания изхвърли Германия от Евро 2024 след продължения

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама