Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/evro%202024/article/18350902 www.bgdnes.bg

Франция прати Роналдо и компания у дома след дузпи

Франция е вторият полуфиналист на европейското първенство, след като елиминира Португалия. Мачът завърши при нулево равенство - 0:0 в редовното време и продълженията. Стигна се до дузпи, при които Жоао Феликс от Португалия пропусна, удряйки страничния стълб. Неговите съотборници Кристиано Роналдо, Бернардо Силва и Нуно Мендеш бяха точни. 

За Франция Усман Дембеле, Юсуф Фофана, Жул Кунде, Брадли Баркола и Тео Ернандес не сбъркаха. Така "петлите" спчелиха с 5:3, а Кристиано Роналдо и съотборниците му си отиват у дома. Това е последният мач на европейско първенство на великия №7. 

Реклама

Двубоят между двата отбора в Хамбург предложи голяма битка, интересни моменти, драма, но завърши без голове. През първото полувреме двата отбора заложиха на тактическо надлъгване. Затова и положения липсваха.

В 15-ата минута имаше куриозна ситуация. Топката бе върната към вратаря на Феранция Майк Менян. Към него се затича Роналдо и той я изпуна в корнер.

Единственият точен удар за първото полувреме отправи Тео Ернандес. В 20-ата минута той стреля силно от 27 метра, но Диого Коща спаси. Любопитен момент имаше в края на полувремето. Португалия получи правото да изпълни пряк свободен удар на добра позиция. Роналдо подлъга, че се подготвя да бие, но за първи път на Евро 2024 остави това на друг. Бруно Фернандеш стреля, но не успя да уцели вратата.

Халфът на "Манчестър Юнайтед" имаше шанс да се разпише в 61-ата минута. Фернандеш напредна отдясно и стреля, но Менян успя да отбие удара. В 63-ата минута беше най-чистото положение в мача. Роналдо получи топката на точката за дузпата, но Менян изби удара му. 

Почти веднага след това Франция имаше най-чистото си положение. Коло Муани се оказа сам срещу Диого Коща, но би вратаря, който отрази удара му в корнер. С нов пропуск за Франция се отчете Камавинга. Той стреля от близо по диагонала, но ударът му мина покрай дясната греда и излезе в аут.

В продълженията двата тима пак не успяха да си вкарат и мачът трябваше да се реши с дузпи. Капитанът на Франция Килиан Мбапе бе изваден в 106-тата минута и не изпълни 11-метров наказателен удар, но това не коства на "петлите". Отборът на Дидие Дешан ще се изправи срещу Испания в полуфинален мач на 9 юли.

Четете още

Домакините са АУТ! Испания изхвърли Германия от Евро 2024 след продължения

Домакините са АУТ! Испания изхвърли Германия от Евро 2024 след продължения

Зверска охрана за Роналдо и Мбапе

Зверска охрана за Роналдо и Мбапе

УЕФА глобява Германия заради селфита с Роналдо

УЕФА глобява Германия заради селфита с Роналдо

Мбапе за малко да стане флейтист, свири на пиано и китара

Мбапе за малко да стане флейтист, свири на пиано и китара

Реклама
Реклама
Реклама