Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/evro%202024/article/18330652 www.bgdnes.bg

Мбапе за малко да стане флейтист, свири на пиано и китара

Дами и господа, концерт за флейта на Моцарт в изпълнение на... Килиан Мбапе! Такъв живот можеше да води голямата звезда на Франция, ако като дете не бе изпочупил апартамента на родителите си с футболната топка. Тогава те го записват в прочутата академия в Клерфонтен, откъдето започва бляскавата кариера на Мбапе.

Като малък Килиан е гласен за музикант или банкер от родителите си, въпреки че и те са спортни хора. Може би най-важният човек в живота на футболната звезда е неговата майка Файза. Тя е родена в парижкото предградие Бонди в семейство на алжирски емигранти. Амбициозната Файда започва да тренира баскетбол, но се пренасочва към хандбала и прави успешна кариера във френското първенство. След като приключва със спорта, тя става треньорка в центрове за деца, където среща съпруга си Уилфред. От любовта им се ражда Килиан, който от малък показва завиден интелект за възрастта си.

Реклама

Майка му решава да поощри творческото в малкия Мбапе и го записва в музикално училище, където учи от 8- до 13-годишна възраст. Килиан избира флейтата за свой основен инструмент и започва да разкрива таланта си. Обича също да свири на китара и пиано, където също показва обещаващи заложби. Същевременно бъдещата футболна звезда учи и в католическо училище, където е отличник и уроците му се отдават лесно.

"Той получи основното си образование, учейки се да свири на различни инструменти - разказва директорът на музикалното школо Мари Делбек. - Той пееше добре, участваше в представления и четеше приказки на най-малките в библиотеката. Имаше добър усет. Беше сериозен, педантичен и концентриран."

Някъде по това време Мбапе започва да се влюбва във футбола и топката става най-добрият му приятел. Въпреки това родителите му не са подозирали, че един ден той ще се превърне в капитан на националния отбор на Франция.

"Бяхме строги с Килиан - спомня си майка му. - Исках да влезе в бизнес училище, като дори не съм подозирала, че ще стане футболист. Искахме да успее като личност и винаги сме му казвали, че трябва да дава всичко от себе си, независимо кой път ще избере. Винаги сме били взискателни към него. И аз, и баща му не обичаме да губим."

Страстта към музиката все още живее в Мбапе. Понякога той свири за удоволствие и е канен на редица концерти. Футболистът е голям ценител на творчеството на Волфганг Амадеус Моцарт. Едно от любимите му произведения за свирене е концерт за флейта номер 1 в сол мажор на гениалния австрийски композитор.

Постепенно Мбапе става все по-добър с топката и започва да впечатлява треньорите си в академията. Властната му майка е плътно до него и всеки ден го вози на тренировки. Тя редовно разговаря с треньорите му и си позволява да дава съвети как да използват качествата на сина и. На 14 години Мбапе преминава в "Монако", а на 16 вече играе за първия отбор. Тогава родителите държат синът им да завърши образование и футболистът се справя с лекота като частен ученик. И до днес най-близкият човек на Килиан е майка му, докато с баща му си говорят основно за футбол.

Реклама

"Казвам й всичко - дори за приятелките си! - признава звездата. - Тя знае всичко. Тя е мой приятел. Имаме еднакви вкусове. Тя прави снимки на дрехи и ми ги изпраща. Често купува, без да ме пита, и никога не греши. Имаме истинска връзка."

Гаджетата са мистерия

Гаджетата на Килиан Мбапе са истинска мистерия. Звездата не е афиширал сериозна връзка, но през годините е свързван с различни красавици. Най-обсъжданата предполагаема афера е с транссексуалния модел Инес Рау. Двамата бяха снимани как се гушкат на яхта през 2013 г., но връзката им не бе потвърдена. 

Като изгряваща звезда той е свързван с Алисия Айлис, която е бившата Мис Франция и често гледа на живо мачовете му. След Евро 2021 Мбапе е обвързан с модела Джорджия Мей Хийт. За негови гаджета се спрягат още и актрисата Ема Смет, белгийският модел Стела Максуел и нейната колежка Роуз Бертрам.

На Евро 2024 Мбапе отново е без официална приятелка.

Родителите крият парите му

Родителите на Килиан Мбапе се грижат за парите му. В началото на неговата кариера те дори не му казват колко получава и му дават само по 200 евро на месец.

"Дълго време, за да израсне като нормално дете, криехме от него, че изкарва много пари - признава майка му. - На 17 години, когато стана професионалист, му давахме само по 200 евро за джобни на месец, въпреки че заплатата му беше 85 000. В продължение на три години не пипахме парите. Имахме синдрома на бедния човек. Страхувахме се да не ни събудят и да ни кажат: "Връщайте всичко!". Ние сме невероятни късметлии, че имаме пари, но това не е самоцел." 

Майката е и мениджър на Мбапе и не крие, че опитва да спечели максималното от сина си. "Тук няма вина или срам. Ако можехме да вземем 10 милиарда, щяхме да ги вземем, защото така работи системата", признава Файза.

Четете още

Мишо Александров за маската на Мбапе: Пречи на периферното зрение

Мишо Александров за маската на Мбапе: Пречи на периферното зрение

Белгийският национал Онана се гаври с Мбапе (Скандално видео)

Белгийският национал Онана се гаври с Мбапе (Скандално видео)

Реклама
Реклама
Реклама